Werkkostenregeling: kan dat niet eenvoudiger?

De loonheffingen zijn een serieuze zaak. Zeker als u werkgever bent. Regelmatig plaatsen wij op onze site daarom ook nieuws over de loonheffingen. Zoals de blog over de steekproeven die de Belastingdienst uitvoert en de hoge naheffing die één foutje in de werkkostenregeling kan opleveren. Maar zo nu en dan lees ik berichten van de Belastingdienst waar ik een (glim)lach niet bij kan onderdrukken. Vaak gaan die ook over de werkkostenregeling.

De fiets van de zaak

In het Handboek Loonheffingen bijvoorbeeld staat een stukje over de werknemer die een fiets van de zaak heeft. Zakelijke reizen, waaronder woon-werkverkeer is natuurlijk onbelast. Formeel heet dat vervoer vanwege de werkgever, ook al moet je zelf trappen. Maar wat als een werknemer nu ook privé fietst met dat zakelijke rijwiel? Wat moet je dan doen als werkgever? Een forfaitaire bijtelling bestaat niet. Een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik ook niet. Het Handboek biedt een “oplossing”:

Als u een ander vervoermiddel dan een personen- of bestelauto aan uw werknemer ter beschikking stelt, zoals een motor, bromfiets, (elektrische) scooter of (elektrische) fiets, is de waarde in het economische verkeer van het privégebruik loon van uw werknemer. Deze waarde is het aantal privékilometers vermenigvuldigd met de werkelijke kilometerprijs en verminderd met de eigen bijdrage van uw werknemer voor het privégebruik.”

Ik zie het helemaal voor me. Wijst u uw werknemers op een  fietskilometeradministratie en houdt u regelmatig steekproeven? Of u wilt u dit gaan controleren?

Geen feest voor de uitzendkracht

Deze week kwam ik iets vergelijkbaars tegen. Ditmaal op het Forum Fiscale Dienstverleners, een soort groepsapp van de Belastingdienst. In een nieuwsbericht werd ik gewezen op de “Handreiking verwerking kosten personeelsfeest in loonaangifte”. Een redelijk verhaal totdat het over uitzendkrachten gaat. Als inlener hoeft u niets te doen met de kosten die betrekking hebben op de uitzendkracht, het is immers geen werknemer van u. Het uitzendbureau in de regel ook niet, want die weet meestal van niets. Maar wat dan? Ik citeer maar eens weer: “De uitzendkracht moet de waarde van het personeelsfeest dan aangeven in zijn aangifte inkomstenbelasting.”

Vertelt u het uw uitzendkrachten? En vertelt u hen ook wat het feest heeft gekost? Vraagt u ook even of de partner is meegekomen en wat ze precies gegeten en gedronken hebben? Hoe laat zijn ze weg gegaan?

Evaluatie van de werkkostenregeling

In februari stuurt staatssecretaris Snel van Financiën de langverwachte evaluatie van de werkkostenregeling naar de Tweede Kamer. Ik sta op de eerste rij om mee te lezen. Ik hoop dat staatssecretaris Snel niet alleen de evaluatie leest, maar ook wat zijn ambtenaren schrijven. En met een oplossing komt voor dit soort rarigheden. Uiteraard zullen wij ook over de evaluatie op onze site berichten.

Bent u volledig op de hoogte van de werkkostenregeling?

Wilt u meer weten over de werkkostenregeling? Kijk dan eens op www.bdo.nl/alp en klik op de link naar de werkkostenregeling. U kunt daar onder meer uw kennis testen over de werkkostenregeling maar u ook inschrijven voor onze workshops.