Veranderende vraag naar (financial) interim-oplossingen

Bedrijven schakelen vaak interim financials in wanneer er al problemen zijn. De ene keer is iemand halsoverkop weggestuurd, de andere keer moeten mensen structureel lang overwerken. Een aantal mensen is echt goed klaar met de gang van zaken. In dit soort gevallen hangt bij zulke ondernemingen vaak al enige tijd een gespannen sfeer. Soms staan medewerkers te lang onder druk en komt de hulp van buitenaf eigenlijk net iets te laat. Veel ondernemers blijven te lang worstelen. Pas als de spanningen aan de oppervlakte komen, schakelen ze hulp in. Zonde en onnodig.

Van verwerken naar begrijpen

Daar komt bij dat de hulpvraag de afgelopen jaren flink is veranderd. Bedrijven wilden voorheen vooral extra handen om informatie te verwerken, tegenwoordig hebben ze meer behoefte aan mensen die informatie kunnen begrijpen. Aan mensen die weten hoe ze de juiste informatie naar boven kunnen halen, wat die informatie precies betekent en op welke manier ze die informatie moeten overbrengen naar het management.

Ondernemers beschikken vaak namelijk wel over complete systemen, maar weten niet altijd precies welke informatie ze daaruit kunnen halen, en hoe ze dat moeten doen. Behoefte aan die (tussentijdse) informatie hebben ze echter wel. En om die behoefte te vervullen, kan een ervaren interim financial - die bij veel verschillende bedrijven talloze systemen heeft leren kennen - de juiste oplossing bieden. Met als resultaat dat de juiste informatie snel en makkelijk beschikbaar komt.

De juiste mensen bieden verlichting

Niet iedere onderneming heeft het budget voor, of de behoefte aan een fulltime interim-oplossing. Dat hoeft ook niet, soms kan een dag in de week of maand al grote verlichting bieden. Er is altijd een mouw aan te passen. Vanuit de markt zie ik in ieder geval een toenemende vraag naar beide oplossingen. Vrijwel zonder uitzondering ingegeven door een behoorlijke krapte op de arbeidsmarkt en de toenemende vraag naar mensen die snappen hoe pakketten en cijfers in elkaar zitten, en hoe je processen op een goede manier kunt structureren binnen een bedrijf.

Voor het inschakelen van externe hulp, is mijn belangrijkste boodschap: blijf niet te lang zitten met problemen die relatief eenvoudig met de juiste mensen  op te lossen zijn. Eerder een interim financial laten ‘invliegen’ kan veel ellende besparen. Sterker nog, die beslissing in vroegtijdig stadium kan u aan het einde van de rit veel voordeel opleveren. De geruststellende gedachte is namelijk dat het inschakelen van een ervaren interim financial veel verlichting brengt. Met als bijvangst voor u dat niet alleen de continuïteit van uw financiële administratie is geborgd, maar dat deze externe professional zich ook verantwoordelijk voelt voor het behalen van de afgesproken deliverables. 

Nieuwe perspectieven op interim & recruitment

BDO deelt regelmatig nieuwe perspectieven op o.a. uw personele vraagstukken. Via onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van bijvoorbeeld nieuwe blogs, wijzigingen in wetgeving en nieuwe (interim) diensten. Door u aan te melden via onderstaande button ontvangt u iedere twee weken het laatste nieuws in uw mailbox.

JA, IK ONTVANG GRAAG NIEUWE PERSPECTIEVEN