Artikel:

Arbeidswijzer supermarktbranche 2018

27 maart 2018

Het arbeidsrecht blijft volop in beweging en verandert sterk mee met de groeiende economie, maatschappelijke ontwikkelingen en de veranderende wet- en regelgeving. Voor de supermarktbranche is een belangrijke ontwikkeling dat de cao-partijen overeenstemming hebben bereikt over een nieuwe cao voor het Levensmiddelenbedrijf.

Arbeidsrechtelijke vraagstukken

Privacy op de werkvloer, intimiderend en overschrijdend gedrag, bestuurdersbeloningen, zieke werknemers, harmonisatie arbeidsvoorwaarden, individueel ontslag en vergoedingen zijn onderwerpen waar in algemeenheid veel vragen over worden gesteld in onze arbeidsrechtpraktijk.

Specifieke vraagstukken supermarktbranche

Wat opvalt in de nieuwe cao voor het Levensmiddelenbedrijf is dat een aantal nieuwe termen is geïntroduceerd, zoals de Erbijbaner, Tussenbaner, en Loopbaner. Leidt dit nu tot grote aardverschuivingen of is het vooral oude wijn in nieuwe zakken? Ook het persoonlijke opleidingsbudget zal per 1 juli 2018 door werkgevers moeten zijn doorgevoerd.

In deze editie van de Arbeidswijzer voor de supermarktbranche zullen de diverse wijzigingen vanzelfsprekend aan de orde komen. De uitgave is een handig naslagwerk dat u inzicht geeft in alle relevante arbeidsrechtelijke onderwerpen. U kunt hieronder een gratis exemplaar van deze speciale editie van de Arbeidswijzer downloaden.

Meer weten?

Veel arbeidsrechtelijke onderwerpen worden toegelicht in deze editie supermarktbranche van de Arbeidswijzer. Mocht u echter een aanvullende vraag hebben, bel ons dan gerust. De juristen van BDO Legal helpen u graag.

Download Arbeidswijzer supermarktbranche