Lintopdrachten overslaan
Verdergaan naar hoofdinhoud

 

 Contact

 
 

 Nieuws

 
 

 Publicaties

 
 

 Evenementen

 
Home/Home/Branches/Apothekers/Cases/Deelname zonder eigen geld

Deelname zonder eigen geld

Deelnemen in een apotheek zonder eigen geld, kan dat?
Tot voor enkele jaren was het zeer gebruikelijk om “een maatschap” aan te gaan met uw toekomstige opvolger. Hij of zij kreeg dan enkele jaren de tijd om in te groeien in uw apotheek, om na ommekomst van de afgesproken termijn de gehele apotheek te kopen. De overdracht was dan goed geregeld.
 
Echter ook kwam het in toenemende mate voor dat de apotheek werd verkocht aan een keten. Inmiddels is ongeveer 30% van de openbare apotheken in bezit van een dergelijke keten. Maar die hebben hun groeidoelstellingen, als gevolg van onder meer het preferentiebeleid, bijgesteld en melden zich minder vaak als gegadigde.
 
Door de toch vaak zeer aanzienlijke bedragen die betaald moeten worden bij overdracht van een apotheek en bankinstellingen meer en meer terughoudend lijken te zijn met het verstrekken van een lening, vragen apothekers zich in toenemende mate af of de overname van hun apotheek nog wel soepel kan verlopen.
 
Wij hebben diverse bij deze tijd passende modellen ontwikkeld waarbij uw jongere collega kan toetreden zónder direct geld op tafel te leggen. Zo kunt u bijvoorbeeld wellicht als apotheker uw opgebouwde vermogen veiligstellen, vaak belastingvrij. Maar ook een moderne variant op de ingroei in de apotheek behoort tot de mogelijkheden. Gaat de apotheek over naar een kind, dan lonken weer extra mogelijkheden die met name fiscaal interessant kunnen uitpakken. Bij al deze mogelijkheden bent u zelf de belangrijkste financier, maar indien gewenst kan ook de bank meedoen in de financiering. Iets om bij uw toekomstige overdracht rekening mee te houden?
 
Mocht deze gedachte u aanspreken en stelt u prijs op een nadere toelichting, neem dan contact op met onze adviseurs van de Branchegroep Apothekers.